A Széchenyi körúton adják az igazolást a CSOK-hoz

Hasznos cikkek

Kecskemét - A július elsején induló, megújult „Szocpol", vagyis új néven, Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) nagyon sok család számára jelenthet komoly segítséget, mert a támogatás új lakás vásárlása, illetve építése mellett immár használt lakás vásárlásához, és a meglévő lakás bővítéséhez is igényelhető lesz.

„C"-nél rosszabb energetikai tanúsítványú lakás esetén azonban csak hatósági bizonyítvány birtokában igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye. Ez Kecskeméten a járási hivatal Széchenyi körúti épületében kérelmezhető.

A családok otthonteremtési kedvezménye a CSOK, mint vissza nem térítendő állami támogatás csak akkor jár „C" energetikai minősítési osztálynál kedvezőtlenebb energetikai minősítési osztályú egylakásos lakóépület vásárlása illetve bővítése esetén, ha az illetékes építésügyi hatóság 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványt állít ki arról, hogy a lakóépület állapota az élet-és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti.

Nem egylakásos lakóépület esetében a hatósági bizonyítvány nem szükséges. A „C" minősítés azt jelenti, hogy még éppen elfogadható az épület energetikai szempontból. Az osztályzás egészen „I" besorolásig terjed, az már a rossz minősítést jelöli. Tehát akinek C-nél gyengébb minősítésű a lakása, az a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályán, a Széchenyi krt. 12. szám alatt kérhet igazolást a CSOK-hoz.

 

Forrás: http://keol.hu/kecskemet/a-szechenyi-koruton-adjak-az-igazolast-a-csok-hoz

« Vissza

Kedvenc ingatlanok

Megtetszett Önnek egy vagy több ingatlan?
Adja hozzá a kedvencek listához és egy csokorba gyűjtheti kedvenc ajánlatait. A listát akár ki is nyomtathatja!

  • Válassza ki kedvencét és klikkeljen!
  • Az eltávolításhoz klikkeljen!

Színes ingatlanok

Néhány kihagyhatatlan érv

Néhány kihagyhatatlan érv, miért szerződjön az EREA Ingatlanközvetítő és tanácsadó rendszerrel! Gyakran feltesszük magunknak, vagy barátainknak a...

Egy ökoház lett itthon az Év háza – fotó

Egy szentendrei ökologikus családi ház nyerte idén az Év háza országos építészeti pályázat díját, amelyet hagyományosan az építészet világnapján adtak át az Építészek Házában hétfőn, Budapesten.

Partner Program - Kedvezmények az otthonteremtésben!

Legyen az ügyfelünk és a nálunk kedvezményesen vásárolt lakását az erea Partner Kártyával most még olcsóbban csinosíthatja...

EREA bemutatkozó videó

Tekintse meg a Magyar Franchise Szövetség díjkiosztó gálájára készült rövid videónkat!